Luthervin

Sponsor


Luther Vin kan købes i Kvickly i Haderslev.

Hvis man køber en flaske Luther Vin der, støtter man direkte Hertug Hans Festival.

For hver solgt flaske donerer Kvickly i Haderslev nemlig fem kroner til Hertug Hans Festival og er dermed med til at gøre Haderslev lidt sjovere.

Her du også lyst til at støtte Hertug Hans Festival, så bliv sponsor eller frivillig.

LUTHERVIN

Hertug Hans Festival har sin egen rødvin, Luthervin.

Rødvinen bliver solgt i Kvickly Haderslev.


Hvor er den fra?


Luther Vin er en italiensk rødvin - 14,5 procent - Vino Rosso, der er lavet på druerne Negroamaro (50 procent), Merlot (20 procent), Primitivo (20 procent og Malvasia (10 procent).


Hvad betyder appasimento?


Det betyder, at vinen er lavet af udtørrede druer, der skaber en kraftigere vin, som har en fantastisk fylde og rund smag. Kombineret med den høje alkoholprocent og dens fremhævede tekstur giver det en aromatisk, rig vin.


I Luther Vin skinner "Appassimentostilen" tydeligt igennm. Luther Vin er intens, har en mørk farve og en rig bouquet med noter af mørke, saftige brombær, der er domineret af aromaer af tætte skovbær. Vinen er fyldig og intens i næsen og ganen, velafbalanceret med en stor fedme i eftersmagen. Vinen har en perfekt balance mellem bløde tanniner og syreindhold.


Drikkes ved og med?


Den anbefales at blive nydt ved en temperatur på 16-17 grader sammen med rødt, grillet kød, vildt, kalvekød, svinekød, pastaretter og stærkere oste.


Hvad forestiller labelen?


På Luther Vinens label ser man Albert Bertelsens skitse af Haderslev Domkirke fra 1987 samt et billede af Martin Luther.


Motivet er taget, fordi Haderslev er Nordens Wittenberg - det var her reformationen blev gennemført i 1526 - ti år før Danmark med reformeret. 

LUTENDRANK

Hertug Hans Festival deltog 2017 i anledning af 500-året for reformationen ved Historiske Dage i Øksnehallen i København. Ved den anledning kom flere tusinde gæster forbi den sønderjyske stand og fik smagsprøver på Hertug Hans Festivals Luthervin og Lutendrank.

Den krydrede hvidvin, der er baseret på en opskrift fra renæssancen faldt i manges smag - også skuespilleren Lars Mikkelsen, der fik en flaske af formand Anette Prip.